Natuur en Cultuur

Door de ligging van Woubrugge in het Groene Hart ben je heel dichtbij de natuur, terwijl je ook binnen een half uur in een mooie, historische stad zit,  zoals Amsterdam, Leiden, Haarlem, Den Haag, Delft of Gouda. En met de auto rijd je binnen een half uur naar een van de badplaatsen Noordwijk of Katwijk aan Zee.


Water en polders

 Het pittoreske Woubrugge ligt aan de Woudwetering, een waterweg die de Oude Rijn met het Braassemermeer en De Wijde Aa verbindt. Deze laatste twee wateren bieden volop mogelijkheden voor zeilen, surfen, roeien, sloep varen  en kanoën (zie ook:  Het vakantiechalet -kanovaren) Voor zeilers is een stop in Woubrugge zeer geschikt omdat Woubrugge aan de Staande Mast Route ligt van Amsterdam naar het Hollands Diep (of andersom).

 

Behalve waterrijk is de directe omgeving van Woubrugge ook zeer groen. Je kunt er schitterende wandel- en fietstochten maken. Woubrugge ligt aan verschillende toeristische wandelroutes, zoals de Zwetpolderroute, Hollandse Plassen en Wijde Aa en fietsroutes, zoals de route langs de molens rondom Kaag en Braassem, rondje Kaaghet Groene Hart op z'n mooist, polderrondje Leimuiden.

 

 

 

foto's: Ingrid van der Nagel


Steden en strand

Maar naast veel water en groen biedt de omgeving nog heel veel meer. Woubrugge ligt vlakbij het mooie Leiden, en op slechts een half uur rijden van Amsterdam, Noordwijk aan zee (strand)Den Haag, Scheveningen, Delft, Gouda, Lisse (De Keukenhof), Rotterdam en Utrecht.