Over ons

Mogen wij ons voorstellen?

Wij zijn Tanja en Roelof!

 

 

Roelof was altijd al een enorme zeilliefhebber en droeg zijn passie voor het zeilen 30 jaar geleden over aan Tanja toen ze elkaar leerden kennen. 

Met onze kinderen beleefden we fantastische zeilvakanties in de Mediterrane wateren, zoals Griekenland, Turkije, en Italië. Vanuit de liefde voor het water en de zeilsport bestond al langere tijd de wens om ooit eens ergens aan het water te gaan wonen. Toen de kinderen (bijna) op eigen benen stonden, zijn we op veel verschillende plekken in Nederland op zoek gegaan naar de ideale locatie aan het water. Het land van Maas en Waal was regelmatig in beeld, maar viel uiteindelijk af omdat we ons sociale netwerk graag wilden behouden en we het Land van Maas en Waal te ver vonden van waar we toen woonden (Voorhout, tussen Leiden  en Noordwijk). We deden er nog jaren over voordat we de in onze ogen meest ideale plek hadden gevonden: Woubrugge.

Tanja had ook altijd de wens om gasten te ontvangen. Niet zo gek als je weet dat ze een achtergrond heeft in de toeristische sector en dat ze in haar huidige werk als docent NT2 (docent Nederlandse als tweede taal) vooral gedreven wordt door het contact met mensen met verschillende (culturele) achtergronden en nationaliteiten.  Dit was dan ook de belangrijkste drijfveer om bij de woning een gastenverblijf te realiseren.  

In 2017 bouwden we ons nieuwe huis op de plaats waar ooit een van de oudste huizen van Woubrugge stond: aan de Comriekade. Het oude huis was zo in verval geraakt dat het plaats moest maken voor een nieuw huis, wat uiterlijk toch nog veel lijkt op het oude huis. Omdat alles op de schop moest, was dit de uitgelezen kans om er een vakantiehuisje bij te bouwen, helemaal volgens onze eigen ideeën en zodanig gesitueerd dat zowel onze gasten als wijzelf privacy hebben.  En zo werd een droom werkelijkheid: Woubrugge Logies!